Groene voornemens voor een bloeiend 2024!

2024 is weer van start gegaan met een natte week en daaropvolgend een erg koude week in Europa. Tuinieren is in deze periode dus niet ideaal. Voor de liefhebbers van alles wat groeit en bloeit ligt de focus dus meer op de groene decoratie toppers: de tropische kamerplanten en orchideeën.
Van winterbloeiers tot prachtige bladplanten. Wij hebben weer allemaal leuke en spannende ideeën wat je allemaal met jouw planten kunt doen dit jaar om nog meer te genieten van jouw favoriete hobby. En bovendien om 2024 ontspannen te beginnen!

Voorbereiding op het voorjaar

Ben jij net zoals ik altijd in de stress wanneer mijn eigenwijze plantenverzameling weer begint te groeien in het voorjaar? Opeens is de plantenvoeding op, de gieter kapot, ik heb een botte snoeischaar en te weinig mospalen voor mijn kamerplantjes in mijn drukke weekend. Daarom is nu juist de maand om lekker alvast een voorraadje in te slaan. Op die manier kunnen we helemaal zen en voorbereid aan ons plantenavontuur in 2024 beginnen. Dan heb ik hopelijk wel tijd om mijn plantenkast eens een groene achterwand te geven.

Wishlist van bijzondere planten

Elk jaar komen er nieuwe en bijzondere kamerplanten en orchideeën op de markt. Mij wordt veel gevraagd wat er nu hot is of nieuw. “Vanalles!” zeg ik dan enthousiast en dan laat ik gauw alle nieuwe pareltjes zien op de pagina met nieuwe planten van onze website, die Rik weer heeft gevonden bij leveranciers. Maar al dat moois en nieuws is soms zo lastig te kiezen. Ik kan natuurlijk niet alles kwijt in mijn huis. Bovendien ben ik vaak te schuw met grote prijzen, omdat ik denk dat ik dan denk dat ik dan tekort kom met de rest van mijn vaste lasten.

Daarom ben ik gaan werken met mijn bank app. Tegenwoordig heb je bij veel banken een leuke spaarpot functie. Dan kun je bijvoorbeeld elke maand een bepaald bedrag opzij zetten voor diverse doelen die je wilt bereiken en zie je zo een stuk gemakkelijker hoe ver je bent en wanneer je eindelijk die prachtige zeldzame tropische plant kunt halen. Super handig!

Genieten van de jungle

Nog een ding dat ik je mee wil geven voor 2024 is om lekker te genieten van jouw groene oase. Je hoeft niet alleen maar te verzorgen. Lekker mediteren, schilderen of film kijken tussen jouw planten is namelijk ook een manier om lekker tot jezelf te komen. Even aan iets anders denken en ontspannen tussendoor.

Tip

Uitgelichte producten

Aerangis articulataAerangis articulata
Aerangis articulata
Aanbiedingsprijs€21,95
Encyclia citrina (Euchile citrina)
Encyclia citrina (Euchile citrina)
Aanbiedingsprijs€69,90